
Kendinizi Kreatif Hissettiğinizde Yapabileceğiniz 7 Hobi
Kendinizi bir hayli kreatif hissettiğiniz zamanlarda bu güzel anların uçup gitmemesi için kişisel gelişiminize de katkıda bulunabilecek hobiler edinebilirsiniz.
Hazır ilham gelmişken ve kendinizi üretken hissediyorken değerli zamanınızı, harika uğraşlara yönlendirerek belki de hayatınız boyunca kendinizi adayabileceğiniz bir meşgale hatta bir mesleğe dönüştürebileceğiniz bir uzmanlık alanı bile bulabilirsiniz.
Uzmanlar, her zaman bizlere başarının sırrının tek bir şeye odaklanmak olduğunu söyler fakat önemli olan bir şey var ki o da önce neye odaklanmamız gerektiğini bulmak.
Ne istediğimizi bilmiyorsak neye odaklanmamız gerektiğini nasıl bulacağız, öyle değil mi?
Henüz bunun için bir fikriniz yoksa ve zamanınız da varsa yapılabilecek en güzel şey, bir süre merak ettiğiniz pek çok şeyi denemek ve sizi mutlu edecek olanı bulmaya çalışmak.
Daha sonrasında ise eğer bu hobileri; bir uğraşa, bir mesleğe ya da uzun soluklu bir meşgaleye çevirmek istiyorsak odaklanacağımız konuyu seçmek; kendi adımıza yapabileceklerimizin en verimlisi olacaktır.
Peki üretkenliği tetikleyen ve yaratıcılığımızı dışa vurabileceğimiz hobiler neler olabilir?
Aslında bu liste elbette ki uzayıp gidecektir. Kişisel olarak değişiklikler gösterebilir ya da yoruma açıktır.
Bizler bir yol göstermesi, bir tetikleyici unsur olması açısından değerlendirmeye alabileceğiniz 7 tanesini önermek istedik.
Üstüne ekleyerek ya da içerisinden size uygun olanları seçerek siz de kendi yol haritanızı çizebilirsiniz.
Yorum alanımıza, bu listeye eklenebilecek muhteşem önerilerinizi yazabilirsiniz.
Kendinizi Kreatif Hissettiğinizde Yapabileceğiniz 7 Hobi – Kişisel Delişim Odaklı Hobiler
1) Çömlekçilik / Seramik Yapımı
Evde hobi olarak ya da çeşitli atölye ve kurslara katılarak çömlekçiliği, seramik sanatını öğrenebilirsiniz.
Seramiğe şeklini verirken sizi bekleyen huzur ve üretkenlik duygusu; seramiğinizi verniklerken, boyarken ya da dekore ederken hissedeceğiniz sanatsal duyarlılık ile birleşir ve kendinizi kreatif hissettiğiniz zamanlarda ortaya çıkarabileceğiniz potansiyelin gücünü açığa vurur.
2) Fotoğraf Çekimi
Artık evdeki bir fincan kahveden yaptığımız makarnaya, mikro bir manzaradan turistik bir bölgeye kadar her şeyin ve her yerin fotoğraflanıp paylaşıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu kadar bilgi ve içerik, ister istemez bizlerin de az da olsa bir fotoğrafçı gözüne sahip olmamızı tetikleyebiliyor.
Peki; ilham geldi ve fotoğraf çekmeye karar verdik diyelim, sonrasında ne yapmalıyız? Hemen en iyi fotoğraf makinelerini alıp bir şeyler yapmamıza gerek kalmamış olması, bizim için büyük bir avantaj. Cep telefonunuzun kamerası ile de yavaş yavaş fotoğrafçılığa soyunabilirsiniz. Bu şekilde bu alana ilginiz olup olmadığını, daha ileriye gidip gitmek istemeyeceğinizi de deneyimlemiş olursunuz.
Evinde ve sokaklarda fotoğraf sanatını icra edebilmeniz için yeterli sayıda done olduğuna göre, haydi o güzel ilhamından neler çıkacağına bir bakın!
Sonra da bir fotoğrafçılık kursu veya atölyesi ile yolunuza devam edebilirsiniz.
Kim bilir belki de içinizde yaşayan bir fotoğraf sanatçısını açığa çıkarma şansını yakalayabilirsiniz.
3) Resim Sanatı
Bazılarımız için de kendini en iyi şekilde dışa vurma yöntemi, resim çizmektir.
Ders dinlerken, toplantı notları tutarken kendini her seferinde resimler çizerken bulanlar; bu uğraşlarını bir hobiye dönüştürebilir pekâlâ!
İçinizdeki Picasso’yu ortaya çıkarın, diyerek çok da fazla abartmayacağız fakat kendinizi üretken ve yaratımcı hissettiğiniz zamanlarda bir karakalem, bir boya, bir boş sayfa elinize aldığınızda ortaya neler çıkabileceğini ancak yaparak görebiliriz; öyle değil mi?
Bu arada bir kırtasiye ya da hobi dükkânına gidip kendinize fırçalar, boyalar, karalama defterleri, tuvaller alıp çıkmak; sizce başlı başına bir ilham kaynağı değil mi?
4) Heykel Sanatı
“Hmmm… Bu biraz zor olmadı mı sanki?” dediğinizi duyar gibiyiz.
Heykele, istediğiniz o şekli vermek; sonra heykelin ince ayrıntılarını çıkarmak üzere tıraşlamasını yapmak, belki de sonrasında heykelinizi özgürce boyamak…
Şimdi kulağa hoş gelmiş olmalı.
Antik çağlardan bu yana çeşitli akımlarla da şekillenerek günümüze kadar ulaşan heykel sanatı ile görerek, dokunarak ve içinizde bulunduğunuz ortamı farklılaştırarak estetik bakış açınızın gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.
5) Sanatsal Mozaik – Mozaik Yapımı
Boyutları genellikle 1 cm civarında olan ve kare, üçgen, altıgen gibi çeşitli şekillere sahip mozaiklerle, elinize bir tutkal alarak harikalar yaratmaya hazır olun.
Geçmişi yine antik çağlara kadar uzanan, dinlendirici ve sakinleştirici bir yönü de bulunan mozaik sanatı ile dikkat çekici eserler yaratabilirsiniz.
İsterseniz soyut çalışmaları isterseniz de belirli şekilleri tamamlayarak ilerleyeceğiniz eserleri seçin, mozaik sanatını icra ederken bundan son derece keyif alacağınızı sana garanti edebiliriz.
Tabii sonrasında bu hobinizi ne kadar ileriye taşıyacağınız, tamamen sizin kararlarınızla alakalı!
6) Yaratıcı Yazarlık
Yazı yazmak ve düşüncelerimizi yazıya dökmek, aslında hepimizin çok keyif aldığı ve sık sık da yaptığı bir etkinlik.
Her uğraş gibi yazı yazmak da yaptıkça gelişen bir meşgale aslında.
Onu biraz daha profesyonel hale getirmek için ise bol bol okumak, yazma teknikleri hakkında bilgiler edinmek ve bu işin kendi içerisindeki matematiği de çözmek gerekiyor.
Kendinizi yaratıcı hissettiğiniz zamanlarda elinize alacağınız bir kâğıt ve bir kalem ile belki de geleceğin en ünlü yazarını ortaya çıkarabilirsiniz, kim bilir?
7) Aranjman – Çiçek Süsleme Yapmak
Çiçeklerle harika buketler tasarlamak, çiçek kokuları eşliğinde güzel bir çiçek aranjmanı yaparak kendinizi yansıtmak isterseniz son önerimize kulak vermende fayda var.
Rengârenk çiçeklerle müthiş bir ahenk yakalayabilir, sizi günlük hayatın stresinden uzaklaştıracak, size pozitif enerji verip zihninizi dinçleştirecek bu hobiyi edinebilirsiniz.
Üstelik sadece çiçek aranjmanı ile kendinizi kısıtlamanız gerekmiyor: Terrarium, Terralux, Bonsai, Kapı Süsü, Taç Yapımı, Buket Yapımı gibi farklı süslemeler de deneyebilirsiniz.
Keyifli içerikler ürettiğimiz Instagram ve LinkedIn hesaplarımızı takibe alıp e-bültenimize de abone olabilirsiniz.
Bir Yorum Yazın